2023 YILI HASTANE ACİL DURUM VE AFET PLANI (HAP) MASA BAŞI TATBİKATI YAPILDI.
28 Eylül 2023

Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz toplantı salonunda 27.09.2023 Çarşamba günü Hastane Acil Durum ve Afet Planı (HAP) kapsamında masabaşı tatbikatı yapıldı.
HAP Başkanı Başhekim Dt. Bülent Doğru’nun yönettiği tatbikatta tüm HAP ekibi katılarak hazır bulundu.
Tatbikat senaryosu hazırlanarak gerçekleştirilen tatbikatta, olası yangın durumuna karşı nasıl organize olunacağı üzerinde çalışıldı. Senaryoda hasta, hasta yakınları, personelin yangından zarar görmeden en hızlı şekilde tahliyesini gerçekleştirmek ve yangının büyümeden söndürülmesini sağlamak amaçlandı. Güvenlik için alınacak tedbirler, basının bilgilendirilmesi, iş birliği yapılması gereken kurumlarla irtibatın sağlanması, gerekli durumda ve ihtiyaç halinde ilaç, malzeme ve cihaz temininin sağlanması gibi konular yer aldı.

HAP (HASTANE ACİL DURUM VE AFET PLANI);
Ulusal sağlık sisteminin merkez ve il düzeyinde afet yönetiminin tüm evrelerini kapsayacak şekilde hastanelerde afet ve acil durum yönetimini geliştirmek, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı olmasını sağlamak üzere düzenlenen plandır.

• 1.jpg
  • 2.jpg